Кадрова служба
 
назад до ЗМІСТУ  

КАБАЧКИ МАРИНОВАНІ

ІНГРЕДІЄНТИ НА 1-ЛІТРОВУ БАНКУ:

• кабачки;

• суцвіття кропу - 1 шт.;

• листя хріну - 1 шт.;

• листя смородини – 3 шт.;

• часник - 1-2 зубчики;

• перець гіркий - за смаком;

• перець чорний горошок - 3-5 шт.;

• перець запашний горошок - 2-3 шт.;

• лавровий лист - 1-2 шт.;

• оцет 9% - 2 ст. ложки;

• сіль - 1 ст. ложка;

• цукор – 1 ст. ложка.

ПРИГОТУВАННЯ

1. Помити банки добре з содою, прокип’ятити кришки.

2. Кабачки ретельно помити. Зелень теж добре промити, лист хріну порізати на частинки. Кабачки нарізати кружечками. Почистити часник. Великі зубчики розрізати навпіл.

3. У підготовлені банки на дно викласти лавровий лист, перець запашний і чорний горошок, шматочок гіркого перцю, листя смородини та зубчики часнику. Зверху покласти нарізані кабачки.

4. Закип’ятити воду. Залити в банку, прикрити кришкою і залишити так на 10 хвилин. 5. Потім воду злити в каструлю (зручно користуватися спеціальними капроновими кришками з дірками і носиком).

6. У воду додати сіль та цукор, закип’ятити, знову залити в кабачки, накрити кришкою і дати постояти 10-15 хвилин.

7. Злити воду, знову дати закипіти і залити третій раз окропом. Влити оцет в банки, накрити кришкою і закатати.

8. Банки перевернути догори дном і накрити ковдрою.

назад до ЗМІСТУ  
     
Інфо