Кадрова служба
 
назад до ЗМІСТУ  

ГОТЕЛЬНА ПОПЕЛЮШКА

Якщо вірити статистиці, один клієнт готелю завантажує роботою не менше п’яти співробітників. Готельний персонал — велика і злагоджено діюча команда, що складається з адміністраторів, портьє, покоївок, офіціантів. Найголовніші люди в цьому господарстві — обслуга. Тобто ті, хто створює комфорт для клієнтів. Не останню роль у команді грають місцеві Попелюшки — покоївки.

Ця професія виникла дуже давно. Споконвічно покоївками називалисядівчата, що підтримували порядок у світлицях, тобто в кімнатах будинку. Зараз у забезпечених родинах старе значення одержало новий зміст. Але ми будемо говорити не про домашню прислугу, а про тих жінок, від яких залежать чистота і затишок у готелях, санаторіях, будинках відпочинку. Великою мірою, це незамінний працівник у подібних закладах. Адже без топ-менеджера готель якось проіснує деякий час, а без хостес (того самого обслуговуючого персоналу) приміщення за тиждень наповниться таким брудом, що жодного клієнта не заманиш.

НЕЧОЛОВІЧА РОБОТА

Делікатні європейці називають цих службовців «офіс-рум», ми ж іменуємо працівниць з пилососом і ганчіркою по-простому — покоївками. Як правило, у цю професію йдуть жінки. Чоловіки-покоївки трапляються, хіба що, на єгипетському курорті. Виявляється, у мусульманських країнах такі традиції — своїх дівчат вони чужинцям не показують.

У вітчизняних готелях на посаді покоївки бажають бачити жінку, не занадто молоду або літню, років 35–50. Це пояснюється просто — молоденька дівчина має замало досвіду. У свою чергу, літній жінці фізично важко прибирати кілька номерів у день.

Праця покоївки нелегка і невдячна — тільки витер пил, пропилесосив, заправив постіль і розставив речі по місцях, як відвідувач насмітив, улігся на ліжко у взутті…І знову потрібно братися за справу. Покоївка зобов’язана бути ввічливою, доброзичливою, тактовною, терпимою — ці якості цінуються не менше, ніж притаманні Попелюшці працьовитість, охайність, акуратність. Звичайно, з гостями покоївки зіштовхуються не занадто часто, оскільки свою роботу вони намагаються виконати під час відсутності клієнта. Однак знання психології не зашкодить — так легше залагодити конфлікт, не помилитися у спілкуванні з людиною. Серед покоївок керівники воліють бачити жінок комунікабельних, але не балакучих. Розмови не по справі з клієнтом не вітаються: покоївка повинна вступати в діалог, тільки якщо їй задають питання.

До числа обов’язкових якостей "дівчини з віником" відносяться також сумлінність, порядність і чесність. Адже гість може забути в номері щось коштовне, і адміністрація готелю повинна бути впевнена, що «боєць невидимого фронту», як називає себе жартома обслуговуючий персонал, нічого не привласнить і зробить усе, щоб повернути річ господарю. У професії покоївок, як і в медицині, існує поняття професійної таємниці. Що тільки не побачиш і не почуєш у готелі! Але обговорювати клієнтів і виносити на суд громадськості їхні таємниці покоївка права не має.

Крім цих якостей існують і певні вимоги до здоров’я кандидаток. Якщо є в наявності алергія на хімічні речовини або шкірні захворювання, серйозно хворі суглоби, серце, є проблеми з дихальними органами, краще підшукати інше заняття.

НІ ХВИЛИНИ СПОКОЮ

Лише на перший погляд здається, що в даній професії немає ніяких складностей — вдома-то ми всі прекрасно справляємося із прибиранням. Готель — інша справа. Покоївка повинна в кожному закріпленому за нею номері заправити постіль, протерти пил, викинути сміття, що зібралося в кошиках, пропилососити килими, вимити підлогу, прибрати ванну кімнату, змінити рушники і постільну білизну. Якщо потрібно — почистити меблі, підлити квіти.

По суті, йдеться про щоденне генеральне прибирання. Причому працювати потрібно швидко, оскільки за день доводиться наводити чистоту в декількох номерах, в залежності від величини штату і розміру готелю. Скільки саме кімнат покоївка повинна привести в божеський вид, у кожному готелі визначають самостійно. Крім безпосередньо прибирання наша Попелюшка стежить за функціонуванням електроприладів у номерах, показує новому постояльцеві розташування кімнат, розповідає про місцевий сервіс, приймає замовлення на побутові послуги, вирішує дрібні питання.

Зарплата вітчизняних покоївок складається із ставки, преміальних, плюс чайові від клієнтів (хоча не у всіх готелях дозволяють брати гроші, не говорячи вже про подарунки). Як бачите, дохід прямо залежить від якості роботи. Початківці, звичайно, одержують поменше, оскільки не вміють трудитися в темпі старших працівниць і просто не встигають прибрати велику кількість номерів.

На Заході заробітки покоївок перевищують доходи їхніх українських колег. Тим часом працюють наші і закордонні покоївки однаково. Графік у кожному готелі свій — як правило, змінний. Десь встановлюють тижневі зміни, коли дівчата ходять в одну зміну тиждень, а потім стільки ж часу відпочивають. В інших місцях прийнятий розклад «два через два». Можливий і такий графік: день роботи — день відпочинку.

У ЧУЖОМУ МОНАСТИРІ — ЗА ЙОГО СТАТУТАМИ

Влаштуватися на роботу можна різними шляхами. Наприклад, переглядати вакансії або просто прийти в готель, де ви хотіли б працювати. Але навряд чи людина з вулиці легко отримає високу посаду. Починати прийдеться із самих низів. Зате попит на покоївок стабільно високий. Потрібно бути готовим до співбесіди, анкетування і тестів. І якщо іспит вдасться пройти гідно, ласкаво просимо у світ просторих холів, нових людей і шикарних номерів.

Вимоги до працівників досить серйозні. Бажано, щоб потенційна співробітниця мала середню освіту. Фахову освіту здобувати не обов’язково, адже вчитися все рівно прийдеться на місці — у кожному готелі свої порядки. По тій же причині не занадто важливий попередній досвід. Інша справа — зовнішність. Покоївка не повинна бути фотомоделлю, але їй необхідна приємна зовнішність. І смак — ніяких строкатих маєчок, джинсових міні-спідничок, каблуків-шпильок, багато косметики. Класика і міра — те, що треба. Якщо готель солідний і серед відвідувачів часто бувають іноземці, потрібно знати мову — хоча б на середньому рівні.

Важливі психологічні моменти — кандидатка повинна легко орієнтуватися в ситуації і швидко мислити. Загалом необхідне бажання й уміння підкорятися твердим стандартам — керівництво готелів зазвичай жадає від персоналу чіткого дотримання встановлених правил і не допускає ніякої самодіяльності.

Не факт, що здобувачка потрапить у покоївки назавжди. Попелюшка здатна зробити кар’єру і стати якщо не принцесою, то кимось значимим. Правда, тут не занадто багато адміністративних посад, але все-таки… Цілком реально стати старшою покоївкою, завідувачем поверхом, начальником зміни або менеджером. Однак для службового росту, як правило, потрібні роки роботи і вища освіта.

Дану професію здобувачі цінують за те, що тут не потрібен досвід, а завдяки зручному графікові вдається одночасно вчитися або працювати десь ще. Плюс на одяг витрачатися не потрібно — на місці видають уніформу. Але є і мінуси. Насамперед ця праця досить важка. Крім того, існує маса неприємних моментів, як-то: хамство п’яних клієнтів, хуліганство їхніх дітей, неповага з боку клієнтів.

БЕЗ РОБОТИ НЕ ЗАЛИШИШСЯ

Фахову освіту покоївки мати не обов’язково, хоча деякі навчальні заклади готують фахівців для готельного бізнесу (правда, мова йде про керівників і менеджерів). У нас навчання хостес не занадто розвинуте. Тому досвідчені люди говорять, що одержання освіти не дає майбутній покоївці переваг ні при працевлаштуванні, ні безпосередньо в роботі. У подібних професіях усе осягається на практиці. Екскурсія по готелю, інструктаж, знайомство з функціонуванням усіх підрозділів, іспитовий термін під керівництвом наставника — от основні елементи підготовки покоївок. Можливе і навчання на курсах. Але навіть-ь після цього складно сказати, чи буде людина працювати. Якщо новачок справиться з труднощами в перші кілька місяців, не злякається роботи, він залишиться в готельному бізнесі на довгі роки. Набільша плинність кадрів у цій галузі саме у перші місяці.

Однак той, хто витримає всі іспити, без місця не залишиться. Згідно з прогнозами, надалі попит на покоївок буде тільки рости. Тим більше, що сьогодні в готелях працює багато людей передпенсійного віку. Виховання їхньої зміни потрібно починати прямо зараз. Тому-то інтерес до гарних фахівців у даній сфері збільшується, і саме час спробувати зробити тут кар’єру.

назад до ЗМІСТУ  
     
Інфо