Кадрова служба
 
назад до ЗМІСТУ  

СТРАВИ З КАРТОПЛІ

Страви з картоплі не потребують реклами, всі господині люблять і цінують картоплю. На столі вона займає почесне місце. Картопля чудово поєднується з будь-якими продуктами: з рибою, м’ясом, грибами, молоком, овочами, травами. Картоплю смажать, варять, тушкують, запікають, печуть, роблять пюре, котлети, оладки, рагу. Картопля - другий хліб, а страви з картоплі - незамінні на кожному столі.

ЗРАЗИ КАТОПЛЯНІ З ГРИБАМИ ТА ЦИБУЛЕЮ

Зрази картопляні з грибами та цибулею відносяться до української національної кухні. Цю страву можна порадити вегетаріанцям і прихильникам здорового харчування, а також (з невеликими змінами) підійде для посту. З цієї порції виходить 12 зразів.

ІНГРЕДІЄНТИ:

• 6-7 великих картоплин;

• 1 цибулина середнього розміру;

• 100 г сирих шампіньйонів;

• 1,5 ст. л. борошна;

• 1 яйце;

• сіль, перець;

• рослинна олія для смаження.

ПРИГОТУВАННЯ

1. Картоплю почистити та зварити

до готовності.

2. Подрібнити цибулю та гриби, обсмажити, злегка посолити.

3. Картоплю потовкти, посолити за смаком, додати яйце, борошно, ретельно все перемішати.

4. З невеликої кількості пюре формувати «човники», покласти всередину гриби з цибулею.

5. Акуратно закривати начинку, щоб вийшли зрази.

6. Панірувати зрази в подрібнених сухарях і обсмажити на рослинній олії до золотистої скоринки (приблизно 3-5 хвилин на одну сторону).

7. Готові картопляні зрази подавати із сметаною.

ФАРШИРОВАНА КАРТОПЛЯ

ІНГРЕДІЄНТИ:

• 1 кг картоплі;

• 1 копчене куряче стегенце (чи будь-яке копчене м’ясо);

• 200 г помідорів;

• 50 г сиру;

• зелень, майонез, сіль, перець.

ПРИГОТУВАННЯ:

1. Картоплю відварити (не очищаючи від шкірки) в підсоленій воді до готовності.

Потім охолодити її та почистити.

2. Розрізати поздовж на дві половинки.

3. Чайною ложкою зробити заглиблення, вийняти серединку.

4. Вийняту картоплю нарізати кубиками.

5. Із стегенця зрізати м’ясо, нарізати його кубиками.

6. Зелень дрібно покришити.

7. Помідори нарізати кубиками.

8. Змішати порізані картоплю, м’ясо, помідори, зелень.

9. Трохи посолити, поперчити, додати майонез, добре перемішати.

10. Сир натерти на дрібній тертці.

11. Отриманою масою нафарширувати картоплю.

12. Посипати картоплю сиром, поставити в духовку. Запікати при температурі 180 градусів, поки сир не зарум’яниться.

КАРТОПЛЯ “ФРІ” З ДУХОВКИ

ІНГРЕДІЄНТИ:

• 5-7 шт. картоплн середнього розміру;

• 2 яєчні білки;

• паприка, сіль.

ПРИГОТУВАННЯ:

Багато хто з нас любить картоплю “Фрі”, але всі прекрасно знають, що вона не корисна для здоров’я. Цей рецепт буде до смаку для багатьох любителів картоплі “Фрі”, і таку картоплю можна сміливо давати дітям.

1. Для приготування картоплю потрібно помити, почистити і порізати брусками завтовшки 1 см.

2. Яєчні білки збити міксером в густу піну.

3. Викласти білки в порізану картоплю і добре перемішати, щоб кожен брусок був у білці.

4. Деко застелити папером для випікання чи фольгою та викласти на нього

картоплю.

5. Картоплю посипати паприкою та посолити.

6. Поставити деко в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікати до рум’яної кірочки. Картоплю “Фрі” потрібно їсти відразу в гарячому вигляді.

назад до ЗМІСТУ  
     
Інфо